PROMOTION

-30%

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur congue libero magna, eget lobortis urna facilisis et. Suspendisse et laoreet nibh. Etiam in lacinia ex. Nam facilisis laoreet metus pharetra imperdiet.

Tule kuuntelemaan ja oppimaan vuoden tärkeimpään seminaariin!

Älyvedellä tarkoitetaan uusia menetelmiä, joilla voidaan hallita ja analysoida vesihuoltoa. Älyvesi eli Smart Water rikkoo nykyisiä toimintamallejamme tarjoamalla uutta teknologiaa vedenottoon, veden jakeluun ja sen käsittelyyn. Älyvesi on seuraava suuri disruptio.

Vuoden tärkein vesialan seminaari avaa uusia näkökulmia suomalaisen vesiverkoston haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Innostavat kotimaiset ja ulkomaiset puhujat kertovat mm. mitä meiltä suomalaisilta odotetaan, mitä teknologiaa meillä on jo olemassa ja miten teknologia voi auttaa vesihuoltolaitoksia toimimaan tehokkaammin ja säästämään vettä.

Seminaari on tarkoitettu infra-suunnittelijoille, kunnallisella vesihuoltoalalla tai alan yhdistyksissä toimiville henkilöille – sekä tietysti kaikille muille vesialasta kiinnostuneille. Seminaari on yleisölle maksuton.


Seminaaripäivän antia:

Aamupalabuffet alk. klo 8:30 ja väliaikatarjoilu noin klo 10:30

Päivän aiheita (huom. katso puhujaesittelyt alempaa):

 • Miten Suomi vastaa globaaleihin vesihaasteisiin ja EU:n asettamiin tavoitteisiin
 • Älyvesi – teknologiaa, joka helpottaa vesi-infrastruktuurin suunnittelua, rakentamista, ylläpitoa ja saneerausta
 • Suomen verkostojen saneeraustarve - mitä tiedämme nyt ja miten parantaa arviota tulevaisuudessa?
 • Uusien tekniikoiden avulla verkoston kunto ei ole enää mysteeri
 • Data-ohjaus helpottaa vesiverkostosta huolehtimista
 • Aquaponics-vesiviljelyjärjestelmä, jolla Eszter Kun voitti Unkarin SJWP 2019 -osakilpailun

Yleistä infoa:
 • Seminaari pidetään Helsingin Keskustakirjastossa Oodissa, Kino Reginassa (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) tiistaina 26.11.2019, klo 9-12
 • Tilaisuuteen ilmoittautuminen on sitova, ja pyydämme ilmoittamaan mahdolliset peruutukset välittömästi sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
 • Seminaari on maksuton

Ilmoittaudu mukaan Xylemin Smart Water -seminaariin!

Seminaariin on vapaa pääsy, ilmoittaudu 17.11.2019 mennessä. Mikäli et pääsekään paikalle, niin peruthan paikkasi mahdollisimman nopeasti, jotta voimme tarjota paikkaasi muille tulijoille.Tietosuojakäytännössämme kerromme mitä tietoja keräämme asiakkaistamme sekä miten käytämme ja tallennamme näitä tietoja.

Three Columns 1 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.


Lorem ipsum

Three Columns 2 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.


TEsti

Three Columns 3 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.


Lorem ipsum

Erikoisvieraana Eszter Kun – Stockholm Junior Water Prize 2019

 • Unkarin osakilpailun voittaja
 • Aiheena aquaponics
 • Kotoisin Unkarin Szentendresta
 • 16-vuotias

Voittotyönään Eszteri suunnitteli opetuksellisen aquaponics-vesiviljelyjärjestelmän. Eszterin työssä on voitettu kaksi keskeistä haastetta: nuorten tarve saada viihdyttävämpää, käytännönläheisempää ja kokemuspohjaisempaa koulutusta sekä innovatiivisten ratkaisujen tarve veden käsittelyn ja suojelun ongelmiin. Järjestelmän avulla nuorilla on mahdollisuus oppia kokemusten kautta sekä lisätä ympäristötietouttaan veden käsittelystä ja suojelusta.


Ossi Savolainen
maakuntajohtaja, Uudenmaan liitto

Ossi Savolainen on toiminut Uudenmaan liiton maakuntajohtajana vuodesta 2008. Uudenmaan liitto on tulevaisuuden tekijä 1,7 miljoonan asukkaan metropolimaakunnassa, strateginen suunnittelija, aluekehitystoimien yhteensovittaja ja maakuntakaavoittaja. Aiemmin Savolainen on toiminut Hyvinkään kaupunginjohtajana sekä Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Hän on myös Itämeren yhteistyöfoorumin (BSSSC) hallituksen jäsen sekä Euroopan alueiden yhteistyöjärjestön (CPMR) jäsen. Savolainen on valmistunut terveydenhuollon maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1992.

Kuva: Uudenmaan liitto / Anni Levonen


Lorem ipsum

Tuija Laakso
tohtorikoulutettava, Aalto Yliopisto

Tuija Laakso on tohtorikoulutettavana Aalto-yliopistossa, jossa hän työstää parhaillaan väitöstutkimusta verkosto-omaisuuden hallinnasta. Tutkimuksessaan hän on selvittänyt keinoja verkostosaneerausten riskiperusteiseen kohdentamiseen. Tutkimuksen keskiössä on erilaisten lähtötietojen kerääminen ja niiden hyödyntäminen verkoston kunnon mallintamisessa ja häiriöiden seurausten arvioinnissa.


Lorem ipsum

Four Columns 3 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.

Four Columns 3 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.

Four Columns 3 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.

Four Columns 3 Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit curabitur sit amet tortor a tellus.

Pure-teknologian avulla verkoston kunto ei ole enää mysteeri

Pure-teknologioiden avulla voidaan kartoittaa ja paikallistaa paineellisten putkilinjojen vuodot ja ilmataskut sekä koko linjan sijainti. Tätä teknologiaa on jo käytetty ympäri maailmaa, sillä sen avulla voidaan verkostosta huolehtia kustannustehokkaasti kartoituksesta korjaustoimiin asti.

Jukka Huusko, putkiverkostojen asiantuntija
Johan Lundberg Oy, NRG Finland

Decision intelligence and Smart water management

Today's society is confronting many global trends such as population growth, climate change, distant water resources, and urbanization, that create new daily challenges to the water managers. Unfortunately, the water sector has been slow to innovate because of inherent risk aversion, regulations and the number of stakeholders involved. Today the model is changing fast and digital solutions that have already revolutionized other sectors and our society, are becoming the keystone to drive that change.

Alexis De Kerchove, Vertical Marketing Manager - Water Utilities
Xylem, Europe

Suomen verkostojen saneeraustarve - mitä tiedämme nyt ja miten parantaa arviota tulevaisuudessa?

Vesihuoltoverkostojen saneeraustarpeesta puhutaan paljon, mutta koko valtakunnan tasolla siitä tiedetään varsin vähän. VNTEAS-hankkeessa arvioitiin verkostojen saneeraustarvetta ja sen kehittymistä tulevaisuudessa sekä esitettiin, millaisia tietoja tulisi kerätä, jotta tulevaisuudessa saneeraustarvetta voitaisiin arvioida luotettavasti.

Tuija Laakso, tohtorikoulutettava
Aalto Yliopisto

Vedenkäytön tulevaisuus EU:n näkökulmasta

Puhdas vesi on suomalaisille uusi nouseva pääoma. Eu:n myötä meihin kohdistuu kuitenkin paljon vaatimuksia ja direktiivejä, jotka on otettava huomioon valtakunnallisesti ja maakuntatasolla. Nämä asiat vaikuttavat mm. maakuntakaavaan, tulvavyöhykkeiden suunnitteluun, pohjavesialueiden käyttöön ja vesihuollon järjestämiseen. Mitä EU siis odottaa meiltä nyt ja tulevaisuudessa – ja mitä tapahtuu Uudellamaalla?

Ossi Savolainen, maakuntajohtaja
Uudenmaan liitto

Decision Support Systems in Water & Wastewater infrastructure management

A new Xylem platform of disruptive technologies helps water utilities substantially reduce the capital and operating costs of operating a water network. We use most efficient inspection tools, data gathering, artificial intelligence and machine learning tools to help utilities monitor, optimize and control the condition and performance of their networks. This approach provides intelligent decision making, contributing to large economic benefits, substantially reducing non-revenue water and operating costs through predictive analytics and design optimization.

Dennis Gubin, Business Development Manager - Advanced Infrastructure Analytics
Xylem, Northern and Eastern Europe

Kysymykset ja paikkojen peruutukset

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tai sinulla on muuta kysyttävää, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai ole yhteydessä omaan Xylem-yhteyshenkilöösi.Lorem ipsum
Flygt Godwin Wedeco Lowara Leopold Sanitaire A-C Fire Pump Bell & Gossett Flojet Flowtronex Goulds Water Technology Jabsco Rule